Bij ons koor “Con Amore et Anima” staat het plezier in het zingen voorop.

De ca. 80 actieve dames en heren leden komen voornamelijk uit de (kerkdorpen van) de gemeente Eersel, maar ook van elders uit de regio.

Ons repertoire is gevarieerd en regelmatig worden meestal samen met andere muziekverenigingen zowel populaire als meer klassieke concerten en uitvoeringen gegeven.

Voorbeelden hiervan zijn:

  • Onze jaarlijkse najaarsconcerten. Deze hebben vaak een populair karakter met o.a. medleys uit musicals en van Boudewijn de Groot, Queen, De Beatles etc.
  • In de afgelopen jaren nodigden wij onder andere Gerard van Maasakkers, Lenny Kuhr en J.W. Roy uit om samen met ons op te treden in de Muzenval in Eersel.
  • In de passietijd voeren we met enige regelmaat bij die tijd passende sacrale en overige klassieke stukken uit, zoals koralen uit de Mattheus passie van Bach.

Onze vereniging speelt een maatschappelijke rol binnen de Gemeente Eersel en neemt zoveel mogelijk deel aan bijzondere of algemene festiviteiten en gebeurtenissen in het dorp, zoals:

  • de jaarlijkse Kerstsamenzang in Eersel die wij samen met Harmonie De Goede Hoop verzorgen,
  • de jaarlijkse Carnavalsmis in Eersel,
  • Het incidenteel deelnemen aan de dodenherdenking op 4 mei, waar wij bijvoorbeeld in 2009 het Requiem van Fauré uitvoerden.

Ons huidig koor vindt zijn oorsprong in “De zangvereniging CON AMORE ET ANIMA” die werd opgericht op zondag 22 juli 1934, als herenkoor met 11 leden.

Wil je lid worden ? Meld je hier aan !

Algemene informatie over de vereniging
Doelstelling: deze is hierboven weergegeven bij de Informatie over het koor.
Bestuurssamenstelling: Peter van de Sande (vz), Hetty van de Sande (secr), Jacqueline Schippers (penn), Tineke de Backer (lid), Trudy Vermeulen (lid), Joop Versteeg (lid), Ine Kox (lid), en Ben van Hooff (lid).
Contactinformatie: secretaris Hetty van de Sande, secretaris@conamore-eersel.nl, 06-51716297.


Joomla templates by a4joomla